Een terugblik op seizoen 2013-2014

Graag praten wij u bij over onze belevenissen in het afgelopen treinenseizoen.

Onze eerste trip ging in september naar Osnabrück en we werden aangenaam verrast toen bleek dat de hallen waarin de beurs werd georganiseerd volledig waren vernieuwd. Het was er wind- en waterdicht en heerlijk warm. Aan bezoekers geen gebrek en iedereen, organisatie, handelaren en exposanten, ging op zondagavond tevreden naar huis.

Een weekje later reisden we af naar Castrup-Rauxel. Normaal wordt hier in februari een beurs gehouden, dus het was even wennen in oktober. Eigenlijk was alles anders. Gewoonlijk staan we met de baan op de balustrade op de eerst verdieping, nu stonden we in de grote zaal. Zelfs het hotel was een ander dan alle andere keren. Maar…zoals we gewend zijn weer heel goed.

6 weken later zijn we afgereisd naar Bremen. Daar komen we 2 keer per jaar, dat voelt als een soort van thuiskomen. Mooie beurs, veel bezoekers, goed hotel en een superrestaurant met geweldig personeel.

Daags na Kerst gingen we naar Haltern am See. Dat is een klein maar gemoedelijk beursje. Midden in het centrum van Haltern, dus altijd even ruimte maken om de stad in te gaan.Deze keer één minpuntje. Toen we op de parkeerplaats aankwamen was degene die tegen onze auto had aangereden juist bezig een kaartje onder de ruitenwisser te schuiven. Jammer van de deuk maar alles is inmiddels keurig gerepareerd en afgehandeld.

In januari ging het circus weer van start in Lingen. Na al onze “vrienden en bekenden” een gelukkig nieuwjaar te hebben gewenst kunnen we weer beginnen met opbouwen. Een prominent plaatsje, maar wel klein. Zo klein dat we een stukje met een Belgische collega moesten delen. Toen bleek dat Belgie en Nederland er nog niet aan toe zijn om één land te worden. Het verblijf is daar altijd een feest in een geweldig hotel met fitnessruimte en zwembad. Heeeeerlijk!

Half februari gingen we voor de 2e keer dit seizoen naar Bremen. Voor het eerst in een ander gedeelte van het beursgebouw. Even wennen maar niet minder gezellig en zeker niet minder bezoekers.

Een week voor Carnaval stonden we in Goes. Voor ons even wennen om tegen de bezoekers gewoon Nederlands te spreken, maar wel leuk. Dit is elk jaar een grote beurs met zelfs een aparte hal met alleen maar Lego. Duizenden bezoekers en een enthousiaste organisator. Slapen in de caisson in Biezeling met dit jaar een nieuwe eigenaresse, zeer gedreven jonge vrouw.

Met carnaval waren we in Neumunster, niet ver van de Deense grens. De Holsten Hallen waar de tentoonstelling altijd wordt gehouden bleken een grote uitbreiding te hebben. Prachtig nieuw, erg licht, grotendeels van glas. Prachtig!! Het slapen is daar net even anders dan op alle andere plaatsen. We delen daar, op ons eigen verzoek een huisje met onze vrienden uit Neupetershain. Dat is altijd dolle pret, terwijl iedereen toch zijn eigen slaap-/badkamer heeft. Het restaurant waar we altijd eten heeft een “rookruimte” iets wat je zelfs in Duitsland nog maar zelden ziet. De eigenaar en het personeel hebben altijd alle tijd als alle andere gasten vertrokken zijn. Super gezellig!!!

De week na carnaval zijn we naar Kaarst geweest. Dat is een vereniging waar we al 35 jaar contact mee hebben. Zij houden iedere 2 jaar een tentoonstelling in de foyer van de school in het dorp. We hadden daar een plek in het Nederlands-spreken gedeelte. Rechts van ons stonden de jongens van Maasbuurt en links van ons stonden Alain en Guido van PAJ. Tegenover ons stond een afvaardiging van de MSG. De rest van de ruimte werd gevuld door hobbyisten uit de omgeving van Kaarst. Op zaterdag is daar altijd een “gezellige avond” die zijn naam echt eer aan doet. De bakker zorgt met zijn zonen voor een voortreffelijke maaltijd en het bier vloeit rijkelijk. Een echte afsluiter van een druk seizoen 2013/2014!

De dames die voor het eten zorgden tijdens ons verblijf in Kaarst.

De dames die voor het eten zorgden tijdens ons verblijf in Kaarst.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s