Terugblik seizoen 2015/2016

De bedoeling van dit hoofdstuk was eigenlijk om van elke beurs/tentoonstelling apart een reisverslagje te maken. Maar vaak zitten de reizen zo dicht op elkaar dat er nauwelijks tijd is om de was te doen en het koffer weer te vullen. Daarom, nu de beurs van het seizoen2015/2016 erop zit, een verslag van deze hele periode.

We zijn gestart op 27 september in GENK bij Euromodelbouw.

Een evenement waar we dit jaar voor de 6e keer aan deelnamen. Zoals elk jaar gezellig, druk bezocht en goed georganiseerd.

Het weekend erop zijn we afgesreisd naar CASTRUP-RAUXEL. Deze beurs van Willy Breidenbach was dit jaar dubbel zo groot als andere jaren. Het grote gebouw op het zelfde terrein als waar het evenement altijd al is, was dit keer ook volledig in gebruik. Daarom dit keer ook auto’s, een waterbassin met boten en veel meer modelbanen dan anders. De avonden gezellig doorgebracht met vrienden uit Beupetershain. En ‘en passant’ Peter zijn verjaardag gevierd in het hotel.

Het tentoonstellingsweekend van 10 en 11 oktober begon voor ons al op donderdagochtend de 8e in alle vroegte. We rijden ’s morgens om 5 uur thuis weg voor een reis van ruim 850 km. De eindbestemming is RIED IM WINKEL in Oostenrijk. Een lange maar interessante reis met veel moois onderweg.

Eenmaal aangekomen in Ried blijken we de enige buitenlandse deelnemers te zijn en worden we behoorlijk in de watten gelegd. Ons onderkomen is een authentieke oostenrijkse woning inclusief ‘bloemenbalkon’. ’s Morgens worden we verwend met een uitgebreid ontbijt en ‘s avonds eten we ‘gut bürgerlich’ in het restaurant tegenover ons onderkomen.

Donderdag bouwen we op en hebben daarna alle tijd om Ried te verkennen. Een prachtige stad en ondanks dat het al 9 oktober is kunnen we heerlijk op een terras zittn. Het is hier 22 graden.

De beurs is inmens groot en verspreid over 5 grote hallen. De bezoekers komen van allerlei landen hier naartoe, alleen de Duitsers waren dit keer massaal weggebleven in verband met de verscherpte grenscontroles en de lange wachttijden hierdoor. We hebben erg genoten en komen hier graag nog eens terug.

Na een weekend thuis om even bij te komen gaan we op 22 oktober naar UTRECHT om op te bouwen in de Jaarbeurshallen. Ook hier weer veel bekijks en complimenten.

Op 13 november gaan we eerst voor 2 dagen naar BREMEN voor Euromodellbau. Deze keer weer wat groter opgezet dan vorig jaar. Meer verscheidenheid aan deelnemers en meer tevreden bezoekers.

Ondergebracht in het zelfde hotel als altijd en eten in ons favoriete restaurant bij ‘tante’, samen met de jongens uit Valkenswaard.

Na de nodige voorbereidingen gaan we dan op woensdagavond 18 novemberde boot op richting BIRMINGHAM in Engeland. In de rij voor het inschepen staan Ton Jansen, Maarten Scharmij en Sjaak voor ons om te boarden. Onverwachte reis- en tentoonstellingsgenoten. Erg leuk. Na de gezellige avond en een heerlijke nachtrust gaan we donderdagochtend in alle vroegte gezamenlijk op weg naar Birmingham.

Aangekomen op het beurscomplex is alles tot in de puntjes geregeld. Mooi plekje, aanhanger binnen parkeren en hulp aan alle kanten te over.

Twee kleine minpuntjes: op één van de avonden hebben we 2 uur gezocht naar onze auto.Donker, nat, koud en bijna radeloos was een behulpzame busdriver onze reddende engel. Hij vond onze auto terug.

Het tweede minpuntje was dat we elke keer bijna 30 km moesten rijden van en naar onshotel, wat overigens erg mooi en goed was.

De tentoonstelling is een lust om aan deel te nemen. Zoveel vriendelijke bezoekers en er is zoveel te zien dat het zelfs voor een bezoeker niet te doen is om alles in één dag te zien.

Direct na thuiskomst rijden we dan door naar HENNEF, een ‘thuiskomer’. Na vele jaren daar te hebben deelgenomen waren zij van mening dat we op hun jubileumtentoonstelling niet mochten ontbreken. En het voelde als van ouds, knus, warm en gemoedelijk. Een kleine beurs in de foyer van een schoolgebouw.

Na de feestelijkheden van Kerst en Nieuwjaar gaan we op 8 januari naar de Broodfabriek in RIJSWIJK. Het doet zijn naam eer aan. Een grote industriele hal waar we met z’n allen een mooie show neerzetten. Veel bezoekers, veel bekende hobbyisten. Organisatie tevreden en wij tevreden. ‘s Avonds in het hotel gezellig met z’n allen rond de open haard voor een borreltje. Zondagavond naar huis voor de dagelijkse zaken.

En dan vrijdag weer door naar LINGEN, samen met de jongens van BCN. In Lingen kunnen we op de automatische piloot. We kennen het reilen en zeilen hier. Het is altijd goed toeven, gezellig druk en goed geregeld.

In februari wacht ons weer een lange reis: DRESDEN. Een stad naar ons hart en eenevenement wat in 3 dagen tijd vele duizenden en duizenden bezoekers trekt. Van jong tot oud. Iedereen is enthousiast. Op zaterdagavond is ere en geweldig buffet en wordt er druk genetwerkt in een opperbeste sfeer.

Ons hotel ligt midden in het stadscentrum, dus hebben we alle gelegenheid om van deze prachtige stad te genieten. Na 6 dagen gaan we moe maar voldaan weer richting Nederland.

Veel tijd om uit te rusten is er niet want op 19 februari worden we weer in GOES verwacht.

Twee dagen Zeelandhallen brengen veel lol en een tof weekend. Dit evenement werd dit jaar deels in tenten georganiseerd omdat in een deel van de Zeelandhallen vluchtelingen gehuisvest waren. Het slechte weer zorgde ervoor dat het voor alle mensen minder aangenaam was dan andere jaren. Hopelijk wordt het komend jaar, de 25e tentoonstelling, weer als vanouds.

Na bijna 3 maanden rust is de uitsmijter van dit seizoen op 28 en 29 mei DORDT IN STOOM. Een niet te evenaren evenement op het gebied van stoom waar de modelhobby een klein onderdeel van uitmaakt.

Op Kerkeplaat staan we samen met de modelboten , modelauto’s en poppenhuizen op de gemeentewerf. Zaterdag was het prachtig weer met 22 graden. Heel druk, je kan er over de koppen lopen. Zondag minder weer, minder bezoekers maar zeker niet minder gezellig!

Het zit er nu echt op . Peter kan in alle rust verder bouwen aan een nieuw project.

In onze agenda kunt u vinden waar we vanaf september weer van de partij zullen zijn.